Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

vineri, iunie 17, 2005
  Dl. Stelian Tanase si părerismul

Domnul Stelian Tanase foloseste, în emisiunea „Zece fix sau si un sfert”, pe post de „bila alba – bila neagra” verdictul unor părerişti amatori, constituiţi intr-un juriu cu puteri depline.
Degeaba a s-a străduit bietul invitat să demostreze ceva căci, la incheierea emisiunii, Domnul Tanase ne anunţă că „Dumneavoastră”, adică noi, am decis cu o majoritate, de obicei categorica, soluţia corectă a singurei alternative care a fost propusă.
Cine suntem „noi”? Noi suntem reprezentaţi de cei care simt nevoia să cheltuiască contravaloarea câtorva pâini ca să voteze, în timpul emisiunii, pentru sau împotriva vinovăţiei cuiva sau ca să decidă dacă este sau nu, eradicată corupţia.
Am auzit păreri despre manipularea juriului în procesul lui Michael Jackson.
Verdictele juriului Domnului Stelian Tanase nu sunt contestate de nimeni. Nici macar de CNA.
Explicaţia poate fi simpla: emisiunea în cauză nu este o emisiune informativă.
Dacă ar fi o emisiune informativă, ar trebui sa i se aplice prevederile Deciziei CNA privind asigurarea informarii corecte si a pluralismului, care stabileşte că, în emisiunile informative, „televotul sau anchetele făcute pe stradă nu vor fi prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publică sau pentru un anumit grup social sau etnic”.

De fapt, care emisiuni sunt informative?
 
Comments:
Te tii de fleacuri.
Probabil iti plac mai mult minciunile "senzationale" de la Dan Diaconescu.
 
Chestia cu "tele-votul" se practica pe la multe emisiuni de tip talk-show, si nu tine de formatul emisiunii lui Tanase.

Cel mai mult ma distreaza intrebarile cu o nuanta generalist-apocaliptica: "Credeti ca se va mai redresa vreodata Justitia din Romania?" sau "Mai functioneaza democratia in Romania de astazi?"
 
Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti