Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

joi, iulie 14, 2005
  Despre patronii media

Nebanuite sunt căile Internetului. Se întâmplă adesea să cauţi una şi să dai de alta.
Cheia de cautare “educaţia si politica” m-a dus la un articol care afirmă că o felie semnificativă din mass media este în proprietatea unor sindicate.
E vorba de un articol publicat în toamna trecută în revista 22, sub semnătura lui Cristian Preda. Citez:
“recent, grupul Realitatea, preluat de sindicaliştii Petrom dirijaţi de Liviu Luca, şi-a oferit un Consiliu de Administraţie, din care fac parte liderii CNSLR Frăţia, BNS, CSDR, Cartel Alfa si Meridian. Să menţionăm că grupul despre care este vorba reuneşte televiziuni (Realitatea, Alpha si alte 16 posturi locale), radiouri (Total si 9 staţii locale), ca şi gazete (in primul rând grupul Ziua".
Am reorientat tema căutării şi am mai dat peste ceva asemanator într-o preluare din revista Capital:
„Investiţiile media ale Petromservice si ale Federaţiei Sindicatelor Libere si Independente Petrom, conduse de Liviu Luca, au inceput acum câtiva ani, când au cumpărat 6% din ziarul Ziua. Treptat, au devenit 100% acţionari. Petromservice a achiziţionat şi reţeaua Alfa, cu posturi locale radio-TV. In mai anul trecut, societatea a devenit proprietar la Realitatea TV. Grupul mai include postul de Radio Total şi Telegraful de Prahova. Petromservice a fost interesat si de ziarul Independent (Horia Alexandrescu), dar a renuntat la aceasta preluare. Pe piata se vehiculeaza tot mai insistent ca in spatele investitiilor Petromservice este Sorin Ovidiu Vantu”.
Din acelasi articol am mai retinut:
“Sorin Rosca Stanescu pregateste Averea, un ziar generalist cu un pronuntat continut economico-financiar, un produs diferit de Ziua si Gardianul, celelalte titluri conduse de Stanescu. Rosca Stanescu este mai mult decat manager la Gardianul. El a primit 10% din actiuni pentru asigurarea managementului prin firma lui Fulcrum. Totodata, are 50% din profitul ziarului, iar in momentul vanzarii publicatiei ii va reveni jumatate din suma”.

Sa recapitulăm: Petrom Service si FSLIP deţin 100% din Ziua unde director este Sorin Roşca Stănescu. Sorin Roşca Stănescu lansează Gardianul şi Averea.
Mai demult Sorin Roşca Stănescu a fost un bun sprijinitor al lansării Hustler si Star şi a pus o licenţă şi un umăr la televiziunea tabloidă OTV, atât la prima naştere cât şi la manevra de reînviere. Complicată încrengătură.

Si pentru că am ajuns la OTVul DDist, să ne mirăm împreună că actele spun că DDTV adica Dan Diaconescu TV se cheamă în acte Direct Digital TV şi că DD nu deţine, în actele oficiale, nici măcar un ac la nici unul din cele doua postuleţe de televiziune.

Am făcut această divagaţie pentru că, la fel ca la TVurile O şi DD, cei despre care am ni s-a spus că sunt patroni de media nu figurează în actele legale. Aflăm, de exemplu, că Realitatea TV are ca actionar principal pe Dario Colombo de la Bluelink Comunicazioni, societate inregistrata in Elvetia.
Aici trebuie căutată şi explicaţia faptului că înviatul om de televiziune Tatulici se dă bine pe lângă icoana care plânge. Probabil se roagă să afle cine îi sunt de fapt patronii.

 
Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti