Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

joi, august 25, 2005
  Gusa o foarte buna sursa de venin

La începutul apariţiilor sale pe micul ecran, Cozmin Guşă mi s-a părut inteligent şi mai credibil ca alţi politicieini.
Azi, Guşă se mulţumeşte cu rolul de găleată cu lături azvârlite, din când în când, de pe ecranul televizorului către Băsescu.
Jurnalist cu vederi (temporar) de dreapta în Cluj, Guşă a fost selecţionat de Dan Voiculescu pentru lotul său şi trimis la o specializare în Statele Unite. La întoarcere, a fost numit director al studiourilor teritoriale ale Antenei 1, un post mai mult administrativ. Dovedindu-se „corespunzător” Guşă a fost avansat codirector la Jurnalul Naţional, alături de Marius Tucă.
Nu ştiu ce calităţi i-a descoperit Adrian Năstase, ca să i-l ceară sau să i-l fure aliatului de atunci Dan Voiculescu.
Pentru PSD, secretarul general Guşă a devenit un arc cu săgeţi trimise prin media către inamicii lui Năstase. Veninul din Guşă, îi permitea şefului guvernului să fie decent în declaraţii.
Când secretarul general s-a dorit mai important, atotputernicii din umbra PSD au extirpat Guşa din PSD.
Voiculescu, ca şi azi, aliat al partidului de guvernământ, s-a făcut că nu-l mai cunoaşte pe Guşă.
Băsescu, el însuşi gură mare, a fost atras de omul bun de gură şi l-a adoptat cu succes. După victoria în alegeri, la care a avut merite necontestate, se pare că Guşă şi-a dorit mai mult decât voiau să-i ofere PDiştii mai vechi. Contribuţia lui la manevra inabilă care a permis alegerea lui Năstase în fruntea Camerei Deputaţilor a fost, neoficial, un pretext sau un motiv pentru ca să i se refuze pretenţiile.
Chiar dacă, după noua rejecţie, s-a retras într-un partid inexistent, având alături doar un avocăţel guraliv şi o brunetă prezentabilă, deputatul „independent” este invitat frecvent pe micul ecran.
La Ştirea zilei, emisiunea catapultă antibăsescu de pe Antena 3, Guşă a fost mai persuasiv decât Cristian Tudor Popescu, Dinu Patriciu, Octavian Paler şi Dan Andronic la un loc.
Iată cum suna răspunsul său la o intrebare, evident, dinainte stabilită: „Dacă la începutul mandatului lui Băsescu eram sigur că Năstase e mai bogat decât Băsescu, acum nu mai sunt deloc sigur”.
Chiar inexistent politiceşte, Guşă are calităţi deosebite de viespe politică.
Să fie noul serviciu făcut fostului său patron, încă o schimbare de pin, înapoi către Dan Voiculescu?
 
Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti