Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

marți, august 30, 2005
  Un formator de opinie cinstit si apreciat

L-am beştelit, ca mulţi alţii pe Octavian Paler. Totuşi, părerile lui Paler exprimă, cred eu, cu sinceritate, felul în care crede el ca e batjocorit interesul naţiei române. Dacă vorbea în Cişmigiu, nu-l băga nimeni in seama. Dar Paler scrie în ziare şi vorbeşte la televizor. Deci e formator de opinie. Nu-mi place ce zice Paler, în ultima vreme. Sunt foarte mulţi cei cărora nu le-a plăcut. Forumurile şi comentariile publicului sunt o dovadă.
Dar ce zic si ce scriu alti formatori de opinie ne place?
Să-l luăm de un paregzamplu pe Sorin Roşca Stănescu. E formator de opinie? Este! De ce este? Pentru că RealitateaTV – şi nu numai – îl întreabă toata ziua ce părere are de cutare sau cutare chestie. Pentru că e director la Ziua şi scrie acolo. Pentru că este decidentul editorial la Averea si Gardianul, două ziare făcute cu schepsis. Pentru că ştie sau dă impresia că ştie o gramadă de lucruri de interes naţional.
Rosca e mai credibil decat Paler. Dovada stă faptul ca mulţi îi dau dreptate lui Roşca în conflictul cu Băsescu.
Paler a fost nomenclaturist. Roşca a fost turnător la securitate ceea ce, cred eu, e mai greţos. Şi totuşi, puţini sunt cei care îl tratează pe Roşca cu vehemenţa cu care a fost sictirit Paler.
De ce, mama dracului? Pentru ca Roşca, ăla care a venit cu barca ca să se întâlneasca întâmpător cu Tăriceanu la restaurantul de la Snagov, azvârle ici o acuză, colo o aluzie şi nu-şi trâmbiteaza furiile viscerale ca Paler.
Roşca ne-a povestit, la Dan Diaconescu, că n-are nici în clin nici in mânecă cu nimeni, nici cu Patriciu, care a fost ani de zile acţionar majoritar la ziarul Ziua, condus şi atunci de Roşca. Roşca n-are nici în clin nici în mânecă nici cu Dan Diaconescu, deşi el e cel care a deţinut prima licenţă pentru postul OTV. Roşca n-are nici în clin nici în mânecă nici cu revista educativă Hustler, lansată de el în România. Roşca n-are nici în clin nici în mânecă nici cu Realitatea TV, care îl consultă mereu şi unde şi-a arătat duminica trecută, biata lui casa cam kitsch de la Snagov, la care are mulţi porumbei şi o barcă cu motor. E întâmplător faptul că Realitatea TV si Ziua au acelaşi patronat.
Tot intâmplător este şi faptul că la ziarele conduse de Roşca au o buna specializare in jurnalismul de investigaţie, despre care zic unii răuvoitori că e de fapt jurnalism de şantaj.
In concluzie, să-l credem pe Sorin Roşca Stănescu că e doar un biet bunic cumsecade care are nepoţi, că îi naşte nevasta în toamna asta şi că este este un formator de opinie care luptă cinstit, nu pentru interese proprii, ci pentru interesul naţional. Nu ca antipaticul Paler.
 
Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti