Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

joi, septembrie 15, 2005
  Si calculatorul ofera violenta copiilor.

Am extras din articolul „71% dintre copii folosesc computerul pentru jocuri si filme” apărut azi 15 sept 2005 în ziarul „Cotidianul”:

ECDL România a realizat un studiu pe un eşantion de 500 de elevi din Capitală, cu vârste cuprinse intre 8 si 14 ani. In viziunea copiilor, calculatorul este perceput ca un lucru recreativ, 71% dintre ei folosindu-l pentru jocuri, muzică şi filme. Doar 28% percep computerul ca pe un lucru necesar la şcoala.

Pentru acest studiu, copiii au fost puşi să deseneze un utilizator de computer, aşa cum şi-l imaginează ei. Şcolarii, mai ales cei mici, de până la 11 ani, au desenat utilizatorul ca pe nişte personaje din jocurile lor preferate. „Copiii au schiţat mai degrabă personaje din jocuri violente de calculator, decât imaginile unor persoane care folosesc calculatorul”, a spus Loredana Vancu, coordonatoare de proiect. Faţă de fete, baieţii sint mai dependenţi emoţional de jocuri.

Şcolarii care se află sub „magia” computerului şi se joacă mai mult ajung în mod inconştient să se identifice cu un personaj din aceste jocuri. Astfel, identificarea se face cu eroi duri şi agresivi, mai ales la băieti, sau cu personaje atotcunoscătoare, precum vrăjitoarele, mai ales la fete. Unii dintre baieţi identifică utilizatorul computerului cu personaje dure, sadice, nonconformiste, susţin autorii studiului.
 
Comments:
calculatorul creaza dependenta ca un drog....si trebuie stopat , exact asa cum se procedeaza la terapii....se micsoreaza timpul de navigare pe calculator si se face o reorientare in privinta domeniului ales :excluderea jocurilor agresive...!
 
calculatorul a creat o dependenta , treptat - treptat , ducand fie la introvertirea individului , care si-a creat o lume interioara a sa , aparte si ct mai departe de realitate vietii exterioara lui , fie la o agresivitate sporita si latenta care impinge individul sa atinga cotele cele mai greu accesibile ale imaginabilului....pactic se creaza doua lumi interioare , diametral opuse ca manifestare , una fiind pasiva si alta agresiva...unde necunoscutul capata modelul creat de mintea omului , iar continutul informational se axeaza pe individualitatea fiecaruia in parte .
 
e o problema foarte grava asta cu internetul, e si greu sa ii controlezi pt ca au acces l ainternet de peste tot..eu una incerc sa il mai duc la cinema , la jocuri, la plimbare..dar face figuri, eu sunt mama rea, care nu il lasa sa faca nimic..ca in filmul ala mamici pentru marte;)) app foarte fain filmul, e perfect compatibil cu situatia asta
 
Si eu ma gandisem sa il duc pe al meu prichindel la filmul asta, ca pare sa aiba un mesaj pozitiv pentru micuti
 
da e un film foarte bun.il recomand.are niste faze foarte amuzante pentru cei mici ,iar pentru mamici e ocazia perfecta pentru a mai petrece cv timp cu copilasii
 
Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti