Bolile televiziunii
Hosted by Putfile.com
Ce patim daca ne uitam la televizor

joi, mai 11, 2006
  Descoperitorii de talente ai TVR

La începuturile televiziunii, muzica uşoară românească, inclusiv ce televizată, era dominată de Dorina Drăghici, Gică Petrescu, Luigi Ionescu, Aida Moga, Nicolae Niţescu, Gigi Marga şi alţii, cunoscuţi din specacole şi turnee.
Televiziunea le aducea popularitate în plus, dar au trecut destui ani până când numărul de televizoare a ajuns de ordinul sutelor de mii.
Prima interpretă de muzică uşoară lansată de televiziune a fost Margareta Pâslaru.
La prima prezenţă pe micul ecran, era elevă şi cânta la un club muncitoresc din cartierul Bucureştii Noi. Lansarea ei la televizor a făcut-o celebră în câteva săptămâni. Compozitorii cunoscuţi se înghesuiau să-i ofere melodii. Alături de ea a început să apară frecvent, în programele televizate, Marina Voica, care a devenit şi ea vedetă datorită televiziunii.
Cei care au remarcat-o şi au adus-o la televiziune pe Margareta au fost Valeriu Lazarov şi Ileana Pop. Ei au fost primii selecţioneri de persoane capabile să devină mari atracţii ale micului ecran. După plecarea din ţară a lui Valeriu Lazarov, au devenit generatori de vedete Alexandru Bocăneţ, care se limita la o echipă restrânsă şi Sorin Grigorescu, cel care a lansat majoritatea cântăreţilor de muzică uşoară de prim rang ai anilor 70-80, prin celebra emisiune „Steaua fără nume”.
Ileana Pop, nume mai puţin cunoscut în afara Televiziunii Române, a avut vocaţia găsirii unor tineri talentaţi, pe care îi aducea la Televiziune. A fost mereu un secondant al unora din marii realizatori de emisuni de divertisment. Ileana Pop i-a atras către televiziune, încă de când erau studenţi, pe Florian Pittiş, pe Mariana Mihuţ şi pe mulţi alţii.
Tudor Vornicu, el însuşi om cu talentul rar de a simţi vocaţia telegenică a unor oameni (i-a invitat frecvent la Televiziune, printre alţii, pe profesorul Grigore Moisil şi pe Catinca Ralea) şi-a asociat-o pe Ileana Pop ca realizator la emisiunea duminicală, sub numele Ileana Vlad.
Când a înfiinţat în România prima sa firmă de producţii televizate, Valeriu Lazarov a numit-o director pe aceeaşi Ileana Pop, deşi aceasta depăşise, de destulă vreme, vârsta pensionării.
 
Comments:
Cu exceptia unor generalitaŢi comentariul este o colecţie de minciuni prin care foşti activişti,
intre ei mulţi simpli bagatori de seama, şi-au atribuit merite.Persoane mediocre din punct de vedere profesional,
simpli redactori erau un fel de ,omul cu mapa ,(expresia realizator fost inventata după revoluţie ca sa-si dea importanţa.
Vornicu a fost unica exceptie.)profesionistii adevarati
erau regizorii artistici cu studii de regie de teatru sau film.Baleanu, Barna,Esrig, Pintilie,Letitia Popa,Cornel Popa,Brădeanu,Lazarov,mai tarziu
Andrei Şerban ,Todea ,Bocanet ,au fost adevarati creatori.E adevarat Lazarov a lansat-o pe Margareta ,
Marina,Ctin Draghici,Andreescu si multi altii.Am citit chiar o povestioara despre cum Lazarov şi Cornel Popa satui de dominaţia interpretilor mentionati mai sus
au pus la cale un mic complot.Promovarea unor noi talente.Cornel Popa dupa cunoscuta emisiune pt copii Val Vartej a conceput prima emisiune de tineret.
Clubul Tineretii.Mentionata Pop Ileana era simplu redactor si n-avea treaba cu Lazarov .Barbatul ei era activist la Scanteia,apoi presedintele TVR .Singurul mai omenos.TVR a avut parte de multi şefi imbecili.In aceasta emisiune au aparut prima data Blandiana,Paunesu ,Sanzana Pop,Pittis,Tudor Gheorghe,Mariana Mihuţ si Platareanu prezentatori.
Una din rubrici era un mini concurs de muzica usoara cu juriu
note etc.sa numit apoi Debuturi ,ca mai tarziu cand regizorul a lasat-o din motive
de cenzura (pe vremea moralistului Paler)a devenit Steaua fara nume .
Regizorul i-a cedat-o pur şi simplu colegului Sorin Grigorescu,
de la care a mostenit-o fostul lor maistru de sunet actuala celebritate Titus Popovici .Sub vechile denumiri Clubul Tineretii si Debuturi a avut loc prima invazie de tinere talente:Luminita Dobrescu,Dida Dragan,Geambasu,Mirabela Dauer,Ulmeni Agemolu ,Cortina Chiriac(la 16 ani)si alte zeci.dau aceste amanunte ca sa realizati
cum se mistifica totul in marea
minciuna nationala care ingroapa si cele mai marunte adevarul de dragul intereselor personale .Jalnici impostori ,martorii evenimentelor n-am disparut de tot.
 
Daca va interesea imi puteti cere
sa va povestesc istorioare pline de haz sa le zicem :Cu masca si fara masca .Adica cum cum isi confectioneaza actori ,interpreti ,
redactori ,regizori improvizati
pentru televiziune sau publicatii ,biografii imaginare pe care in naivitatea lor telespectatorii si cititorii le iau de bune.Ziceti doar : Spuneti o poveste cu a fost odata ....prin inceputurile TVR.
 
In primul comentariu, n-am inteles cine sunt jalnicii impostori.
E adevarat ca astazi, muzica de divertisment si fotbalul sunt dominate de scandaluri.
Cred ca orice informatie reala e bine venita.
Multumesc.
 
nu mai stiu cine si pe cine lansa , treaba este ca atunci cantaretii romani cantau romaneste iar textele erau foarte bune . Nimic din nimicul de azi. Avem poezii romanesti superbe dar nu avem compozitori cu har sa le puna pe muzica. Ma uit la tinerele fete care se intrec care mai de care sa dea din dorsal , sa mimeze sexul pe scena , pe sticla , etc. Imi este si mila de ele , de atata contursionare. Angela, Corina, Mihaela,Mirabela, Dorina Draghici , Doina Badea stateau tepene dar ce le iesea din gat era cantec si nu gajaiala . fara sa fiu nostalgica , imitatia asta de americanime si englezisme este de cel mai prost gust posibil .
 
Din ceea ce ati scris pe parcursul intregului Blog, dvs. chiar ati lucrat in TVR. As vrea sa stiu daca spectacolul de la Sala Polivalenta din 17 decembrie 1989 a fost filmat de TVR si mai exista inregistrarea.
Idem despre spectacolul de la Sala Palatului din mai? 1982 (tip PMT; Acela intrerupt la interventia directa a Elenei C. ) Pt. amanunte si raspuns scrieti-mi la hippiepittis@gmail.com
 
S-au dus vremurile bune.Acum numai antitalente pe la tv.
 
Sau dus si ei, impreuna cu sistemul asta decadent, auzi descoperitori de talente! Pentru ce avem noi azi Xfactor si Romanii sunt talentati? Nu tot pt aia?
 
S-or dus si astia pe apa sambetei ... Tvr info, acu Tvr cultural, nu va fie mare mirarea daca o-r inchide si TVR principal cat de repede ...
 
Mincatori de KKT cu containeru'!!!! De ce [bip] manipulati populatia contemporana cu CACATURI care n-au nici o legatura cu realitatea???? Cine [bip} mamii vostre va da dreptu' asta, baaaaaaaaaaaaaaa???????????????? HABAR N-AVETI CE-A FOST SI CE-A FACUT TVR!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
anunturi matrimoniale
 
Din pura curiozitate, ai cunoscut măcar unul dintre acești oameni? Ai lucrat in televiziune? Atâta timp cât nu i-ai cunoscut si nici nu ai lucrat cu ei ar fi bine sa te abții de aceste inepții gratuite.
 
Trimiteți un comentariu

<< Home




Blog sub licenta Creative Commons
Creative Commons License




Mai am un blog: Hoinar pe web



ARHIVA
iunie 2005 / iulie 2005 / august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / ianuarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / noiembrie 2006 / februarie 2007 /







Blogwise - blog directory Pings.ws :: Weblog  Pings, Weblog Directory, Weblog TrackBacks & Weblog Comments. Subscribe with Bloglines
 View My Public Stats on MyBlogLog.com

ŞTIRI-INFORMAŢII


Prognoza meteo
pentru BucureÅŸti